Politiikkaa, kulttuuria ja liikuntaa...

Saturdayna 4. Octoberta 2008

Tällä viikolla on pitänyt kiirettä - vaalit lähestyvät ja erilaisten vaalitapahtumien määrä kasvaa. Hienoja ja tärkeitä asioita nousee esille näin vaalien alla. Tulen omalta osaltani pitämään huolta siitä, että teemat eivät hautaudu vaalien jälkeenkään. Maanantaina urheilukeskuksessa oli vaalipaneeli liikuntaan ja urheiluun liittyen. Keskusteltiin siitä, missä on lahtelaisen liikunnan painopiste. Henkilökohtainen mielipiteeni on se, että kuntalaisen kuntoliikunta on prioriteetti nro 1. Esim. liikuntapaikat tulisi olla avoinna kaikille kuntalaisille, esim. uimahallien aukioloja tulisi laajentaa jne. Nuoret on saatava ymmärtämään hyöty-ja kuntoliikunnan merkitys.

Tiistaina ja torstaina kuuntelin lahtelaisia vaalimökillä. Terveydenhuolto on lahtelaisten huolenaiheena, eikä syyttä.

Keskiviikkona steiner-koululla jalkarantaseura järjesti vaalipaneelin. Keskustelu oli hyvä ja yleisö esitti hyviä kysymyksiä. Paneelien ongelmana on se, että mihinkään asiaan ei ehdi pureutua kunnolla ja kaikilla on paljon sanottavaa. Liian usein keskustelu siirtyy jo seuraavalle tasolle ennenkuin asiaan on ehditty saada monipuolisia näkemyksiä. Paneelien tarkoitus onkin varmasti asioiden esille nostaminen - meidän poliitikkojen asiana on tarttua teemoihin perusteellisesti!

Tiistaina kiertoharjoittelua, torstaina Päätalo-elokuva ja perjantaina muskaria ja Vilkkumaan keikka Sibeliustalossa....Harvalla viikolla on näin paljon tarjolla. Maijan keikka oli upea. Hän osaa olla rock, aikuinen nainen, pienen lapsen äiti, fiksu ja ajatteleva muusikko ja loistava viihdyttäjä. Kylmien väreiden keikka, ehdottomasti.Päätalo taas nostatti silmiin kyyneleet, koskettava kuvaus suomalaisesta työteliäisyydesta, intohimosta toteuttaa lapsuuden unelma.Olen käynyt Taivalkoskella Päätalon kotitalossa ja olen lukenut iijoki-sarjan, joten elokuva oli minulle erityisen merkityksellinen.

Tänään, olen juuri lähdössä pikkuveskulle, kertomaan liikunnan ja ravinnon merkityksestä hyvinvoinnille. Kokoomusnaiset järjestävät ulkoilutapahtuman, jossa näen toivottavasti myös sinut!