Kun mikään ei toimi....

Saturdayna 10. Januaryta 2009

Rivitalosta kerrostaloon muutto oli aika iso urakka, mutta voin kertoa, että lopputulos on palkitseva! Turhaa tavaraa on viety kuormakaupalla kierrätykseen ja uusi koti uhkuu tarkoituksenmukaisuutta ja toimivuutta. Kovan työn takana uudistumisprosessi kuitenkin oli....uuden asunnon löytymisestä siihen, kun suunnilleen kaikki on paikallaan ,on kulunut nyt n. puoli vuotta! Pakkaamiseen, järjestelyyn ja purkamiseen on tietenkin kulunut hurjasti aikaa ja siihen oli varauduttukin...mutta siihen, että mikään ulkopuolinen taho ei hoida ajallaan asioita... en ole tottunut enkä halua tottuakaan.... Hoidin ajallani osoitteen muutokset kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiin paikkoihin, huolehdin hyvissä ajoin viralliset osoitteenmuutokset , puhelinsiirrot ym tarpeelliset asiat. Hommat vaan eivät toimineet, eivät ollenkaan! Ainoa paikka ,jossa muutos meni kerralla perille oli Anna-lehden tilaus (ei ehkä se kaikkein oleellisin!) Virallisen osoitteenmuutoksen kautta osoitteenmuutos ei päivittynyt ajallaan/ollenkaan yhteenkään paikkaan. MM. sähkölaitokselle olin yhteydessä 4 krt, ennenkuin hommat toimivat....puhelin, netti, lehdet, laskut, sanomalehdet, yhdistykset...."ai jaa, jostain syystä täällä on vielä vanha osoite.." Ai jaa , täällä on näköjään laitettu osoite väärään kohtaan, Ai jaa - tämä on väärä numero, annan toisen, soittakaa siihen..." ai jaa, olette varmaan hoitaneet, mutta jostakin syystä osoitetta ei ole vaihdettu...." Selitykset eivät yhtään lohduta, pikemmin en tiennyt itkeäkö vai nauraa¨, kun viimeksi eilen pankin ja veroviraston posti oli kiertänyt vanhan osoitteen kautta!

Miettikää, kun asia kertautuu.....suunnaton määrä turhaa työtä, turhia puhelinlaskuja, aikaa, työtä, vaivaa, harmia - ties kuinka monelle ihmiselle. Tämä ei ole halpaa eikä ilmaista kenellekään yhteiskunnassa. Tarkkuus, ripeys, asioiden ajallaan hoitaminen, asioihin vakavasti suhtautuminen niiden "suuruudesta" riippumatta kertoo mielestäni ihmisestä paljon.

Toivoisin, että ihmiset virastoissa, yhdistyksissä, lehtien toimistoissa, missä tahansa töissä, POLITIIKASSA... - miettisivät, minkä kokoisen lumipallon laittavat liikkeelle, kun jättävät hoitamatta heille annetun tehtävän. Tuntui se miten turhauttavalta tai pieneltä tahansa!

Onneksi koti tuntuu unelmalta....ei ehkä kovin nopeasti tarvitse muuttaa - toivottavasti!

Avainsanat:

perhevapaa-aika