Arkienkeleitä

Mondayna 7. Februaryta 2011

Yhteisvastuukeräys

Tänään käynnistyi yhteisvastuukeräys 2011. Teemana on nuorten yksinäisyyden torjuminen.. Yksinäisyys tekee nuoressa huonoa jälkeä. Yhteiskunnassamme pahinta on välinpitämättömyys. Yhteisvastuukeräys antaa meille kerääjinä ja/tai lahjoittajina mahdollisuuden toimia hetken verran arkienkeleinä.

Keräyksen ideana on auttaa nuoria sekä Suomessa että Mosambikissa. Suomessa tavoitteena on tuoda yksinäiset 13-20 v. nuoret entistä varhemmin avun ulottuville. Mosambikissa apu ulottuu esimerkiksi orpoihin nuoriin. Kansainvälinen apu kanavoituu kirkon ulkomaanavun kautta ja Suomessa diakonian ja eri kansalaisjärjestöjen kautta.

Osallistuin eilen perheiden tapahtumaan lasteni kanssa. Tapahtuman tuotto ohjautui tämän vuoden keräykseen. Iso joukko vapaaehtoisia nuoria ja aikuisia työskenteli tapahtumassa. Rastivahteina, kasvomaalaajina, myyjinä, musisoimassa jne. On hienoa nähdä, miten paljon jaksetaan tehdä talkoita hyvien asioiden puolesta. Seurakunnissa tehdään arvokasta työtä, myös vapaaehtoistyö saa uusia kanavia seurakunnan toiminnan kautta.

Yhteisvastuukeräys 2011

Yhteisvastuukeräystapahtuma Ahtialan seurakuntakodilla.

Tänään Ristinkirkossa siunattiin tehtäviinsä uudet seurakunnan luottamushenkilöt, isoset, yhteisvastuukerääjät ja seurakunnan työntekijöitä. Keräys käynnistyi virallisesti ja meitä haastetaan toimimaan yhteiseksi hyväksi.Ihmisen on kylmä ilman muita ihmisiä. Yhteisvastuu on vakuuttanut suomalaisia jo vuosikymmenten ajan. Viime vuonna tehtiin ennätystulos keräyksen 60-vuotisessa historiassa. Tämän vuoden teeman toivoisi takovan uusia ennätyksiä. Auta tuomaan yksinäinen muiden joukkoon. Ole arkienkeli.