Matka jatkuu

Tuesdayna 3. Juneta 2014

Vuosi 2006 oli merkittävä vuosi. Silloin syntyi ensimmäinen tyttäreni ja tein myös päätökseni lähteä mukaan politiikkaan. Kotisohvalla yhteiskunnallisista asioista vaahtoaminen vaihtui aktiiviseksi osallistumiseksi ja tekemiseksi. Pitkään, koko elämän kestänyt halua jättää jonkinlainen kädenjälki maailmanmenoon sai poliittisen toiminnan raamit ja muodon. Paikallisyhdistyksen hallitustyöskentyly vaihtui pian valtuutetun tehtäviin ja valtuutetun työt veivät kaupunginhallitukseen. 2011 eduskuntavaaleissa 4231 ihmistä toivoivat, että olisin heidän kansanedustajansa. Tänään olen tässä, edelleen käytettävissä maailman parantamiseen. Siitähän politiikassa on kyse. Yhteisten asioiden hoitamisesta oman arvomaailmansa kautta. Yhteiskunta ympärillämme ei muutu sattumalta. Se muuttuu vain tekemällä.

Ainoa järkevä peruste lähteä mukaan politiikkaan on oma sisäinen intohimo, asiat, ihmiset ja välittäminen. On tietenkin hyvä ja tarpeellista, että on olemassa myös työntäjiä ja vetäjiä. Politiikka on yhteispeliä, yhteisten asioiden viemistä eteenpäin ihmisten kautta.. Kukaan ei kuitenkaan voi rakentaa motivaatiotasi puolestasi. Se nousee arvoista, halusta vaikuttaa ja toivosta. Kokoomus oli minulle aktiivinen ja luonnollinen valinta. Ei sattumalta, ei vedettynä tai työnnettynä. Yrittäminen vie eteenpäin. Ihmistä ja yhteiskuntaa – ja siksi kokoomus on puolueeni. Työ, opiskelu, yrittäminen ja yrittäjyys ovat niitä kärkiä, joilla elämä menee eteenpäin. Välittäminen, kannustavuus, suvaitsevuus, mahdollisuuksien tasa-arvo , vapaus ja vastuu ovat arvoja, joille ne voidaan rakentaa.

Vaikuttaminen on vastuullista työtä ja poliittisessa vaikuttamisessa luottamus on lunastettava aina uudelleen, jotta työ saa jatkua. Pikavoittoja ei ole tarjolla yhteiskuntamme rakentamisessa tai henkilökohtaisella tasolla. Avoin, kriittinen, myönteinen, rakentava yhteistyö omassa puolueessa ja puolueiden välillä mahdollistaa asioiden eteenpäin viemisen. Joukkuepelillä saa aikaan aina enemmän kuin yksin pelaamalla. Minulla on intohimo. Minulle annettiin tänään luottamus. Minut nimettiin 2015 eduskuntavaaleihin ehdokkaaksi. Olen mukana ja tarvitsen mukaan myös sinut. Koska maailma ei muutu vain puhumalla. Se muuttuu osallistumisella ja tekemisellä. Kiitos luottamuksesta, matka jatkuu.

Avainsanat: