Sari Niinistö - Inhimillinen Tekijä

Olen syntynyt Hämeenlinnassa 1969 ja kirjoittanut ylioppilaaksi -88 Hml Kaurialan lukiosta.Muutin Lahteen opiskelemaan Lahden diakonialaitokselle -88. Siitä asti olen asunut Lahdessa. Valmistuin -91 terveydenhoitajaksi ja -92 diakonissaksi. Lahden kosmetologikoulusta valmistuin kosmetologiksi -97.  Vuonna 2017 pääsin ensi yrittämällä Helsingin yliopistoon opiskelemaan yleistä ja aikuiskasvatustiedettä. Valmistuin 2021 aikuiskasvatustieteen maisteriksi, sivuaineena psykologia ja johtaminen. 


Olen työskennellyt esimerkiksi sairaanhoitajana, diakoniatyöntekijänä, asiakasvastaavana, lääkeedustajana, myynnin- ja markkinoinnin tehtävissä ja kouluttajana. Olin myös perheyritykseni osakas perheyrityksessä Hämeenlinnassa. Minulle on siten tuttua työskentely yrittäjänä, kolmannella sektorilla, kansainvälisessä suuryrityksessä, julkisella sektorilla sekä pienyrityksessä. Päättäjänä olen ollut mukana kunnan, maakunnan, yhdistysten, yritysten sekä kolmannen sektorin päätöksenteossa.


Olen aina ollut halukas vaikuttamaan yhteisiin asioihin. Lähdin mukaan kokoomuksen paikallisyhdistystoimintaan v.2005. Kuntavaaleissa 2008 olin ensimmäistä kertaa ehdolla. Siitä lähtien olen ollut mukana kuntapolitiikassa ja maakuntapolitiikassa, nykyisin myös aluepäätöksenteossa. Vuosina 2011 ja 2015 oli myös kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaana erinomaisilla äänimäärillä. Nykyisin toimin mm. kaupunginvaltuutettuna, aluevaltuutettuna, aluehallituksessa ja 2021 loppuun asti yhtymähallituksen puheenjohtajana. 


Järjestöistä on minua lähellä mm. Plan ja SPR. Vapaa-aikanani harrastan mielelläni monipuolista liikuntaa, vietän aikaa lasteni harrastustoiminnassa koripallossa, olen kirjastojen ja musiikin kuluttaja, pidän teatterista ja taiteesta.