Parempi Eurooppa

Fridayna 9. Mayta 2014

Tänään vietetään Eurooppa-päivää. Sillä, miten Euroopassa menee on suora yhteys siihen, miten meillä Suomessa menee. Millainen on Euroopan paikka maailmassa? Millainen on Suomen paikka Euroopassa? Vaikuttamisen paikka on meillä jokaisella. Konkreettisesti suomalaisiin ja eurooppalaisiin asioihin pääsee vaikuttamaan parin viikon kuluttua olevissa EU-vaaleissa. Joko sinä olet valinnut oman ehdokkaasi?

Äänestysprosentti on jäänyt viime vaaleissa valittavan alhaiseksi. Minkä vuoksi – sitä voi vain arvailla. Olen kuullut perusteina äänestämättä jättämiselle, että asiat koetaan etäisiksi tai politiikka ei kiinnosta. Luottamus vaikuttajiin on kadonnut tai ehdokkaita ei tunneta. Tosiasia on kuitenkin se, että parempi Eurooppa tarvitsee ihmisiä, jotka haluavat, osaavat ja uskaltavat vaikuttaa ja edistää Suomen ja suomalaisten etuja. Äänestämättä jättäminen on vahva kannanotto. Silloin antaa muiden päättää omista asioistaan. Silloin ei mielestäni ole myöskään oikeutta valittaa tai kritisoida vallitsevia olosuhteita. Eristäytymällä voi kuvitella säilyttävänsä hyvinvointia, mutta tuolta ajattelulta puuttuu todellisuuspohja.

Euroopan yhdentymisen tavoite on ollut rauha, vakauden vahvistaminen ja kansalaisten hyvinvointi. Kasvu rakentuu yhteistyöllä, yrittämisellä ja kokemuksien vaihtamisella. Kokoomuksen ehdokaslistalla on huikean hieno joukko ihmisiä, jotka ovat sitoutuneet toimimaan yhteiseksi hyväksemme. Ehdokkaisiin pääsee tutustumaan mm. sivustolla eurovaalit.kokoomus.fi. Osa ehdokkaista on kokeneita europarlamentaarikkoja, osa kotimaan politiikassa ja/tai työelämässä ansioituneita ihmisiä.

Äänestämättä jättäminen ei koskaan ole vaihtoehto. Jokaisen meistä velvollisuus on äänestää. Jokaisen meistä on velvollisuus välittää isänmaastamme, Euroopasta, lapsistamme ja tulevaisuudestamme. Parempi kotikunta, parempi Suomi ja parempi Eurooppa syntyvät ainoastaan tekemällä. Anne-Mari Virolainen toteaa: "Pelkän puhumisen sijaan kääritään hihat ja keskitytään tekemiseen." Petri Sarvamaan mielestä EU:n pitää tehdä vähemmän mutta parempaa." Sirpa Pietikäinen toteaa : "Uskon, että ihmiset voivat tehdä maailmasta paremman niin halutessaan. Olemme lapsillemme velkaa elinkelpoisen maapallon." Tehdään siis yhdessä seuraavissa vaaleissa äänestysennätys ja annetaan vahva vaikuttamismahdollisuus ihmisille, jotka haluavat olla tekemässä.

Avainsanat: